[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 981: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 981: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead
Tynsoe Projects • View topic - CPU/ Mem usage - high ?

CPU/ Mem usage - high ?

CPU/ Mem usage - high ?

Postby adamprocter » Mon Mar 29, 2010 5:15 pm

Hello I was just wondering as geektool 3 is showing via geektool

%CPU 1.0 and %MEM 10.7 - all the time
is that considered high or okay ?

MEM is high no ?
in activity monitor real memory is the highest of them all 436mb - thats high ?

I have few geeklets
Cal stuff (with ical buddy)
network in and out
CPU usage
and some for date and time
and a grep command for pulling in a text file

thats it

Thanks
Adam
adamprocter
 
Posts: 1
Joined: Mon Mar 29, 2010 5:10 pm

Re: CPU/ Mem usage - high ?

Postby ybizeul » Sat Apr 24, 2010 6:55 am

Yes, if RSIZE is over 400M, it is too much.

What version are you running ?
ybizeul
Site Admin
 
Posts: 133
Joined: Fri Jan 22, 2010 4:34 pm

Re: CPU/ Mem usage - high ?

Postby sterile stork » Thu Jan 13, 2011 10:18 pm

I really enjoy being able to make a fun and interactive desktop, however I was examining my Activity Monitor and found the following surprise!

How might I bring the CPU usage back under control, as well as the real memory figure?
Attachments
Screen shot 2011-01-13 at 2.14.14 PM.png
Activity Monitor Screen Shot
Screen shot 2011-01-13 at 2.14.14 PM.png (7.77 KiB) Viewed 3625 times
sterile stork
 
Posts: 1
Joined: Thu Jan 13, 2011 10:15 pm

Re: CPU/ Mem usage - high ?

Postby breather » Tue Jan 18, 2011 3:05 pm

I to would like to know how to reduce CPU usage.
Geektool uses between 30-40 CPU at all times, that seems a wee bit high ;)

Anything I should avoid using?
breather
 
Posts: 6
Joined: Thu Jan 06, 2011 10:08 am

Re: CPU/ Mem usage - high ?

Postby breather » Thu Jan 20, 2011 7:21 pm

I have a image that I get from an http address. However, for some reason the refresh for that image was set to something like -238672457, and yes... there is a minus sign in front of it. I did not do that.
Anyways... the point is... when I set the refresh to something substantially lower and with no minus sign, then the CPU usage went down from a steady 35-40 to a more reasonably 2.2

So If you have a high CPU usage, this could be something to check out.
breather
 
Posts: 6
Joined: Thu Jan 06, 2011 10:08 am


Return to GeekTool

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron